OPEN SPACE, Tromsø 2013
OPEN SPACE, Tromsø 2013

Open Space – Exit In

Tromsø Kunstforening, Tromsø Norway

16. november 2012 – 6. januar 2013
Vi byr på to vidt forskjellige utstillinger som omhandler både lys og mørke i materiell og menneskelig form. Kunstnergruppen Open Space lyser opp mørketiden ved å plassere en stor sol utenpå Kunstforeningens fasade som en del av utstillingen Exit In, mens Mattias Härenstam viser en personlig beretning om menneskesinnets skjøre balanse i utstillingen "Frykten for å mislykkes".

Kunstnergruppen Open Space består av Christine Istad, Hennie-Ann Isdahl, Mona K. Lalim og Lisa Pacini. De fire kunstnerne arbeider i ulike teknikker som de forener i en stor utstilling av malerier, skulpturer og installasjoner spesielt laget for Tromsø Kunstforening. I utstillingen som de har kalt Exit In, utforsker de rommene både utenfor og inne i bygningen. Den tre meter store solen på kunstforeningens fasade skal lyse døgnet rundt og kan ses fra lang avstand, mens utstillingen inne i gallerirommene utdyper temaene rom, sted, temperatur, og farger.

I forlengelsen av utstillingen Exit In viser Istad/Pacini videoen Identity som projiseres på vinduet i Verdensteateret kafé. Denne visningen åpner lørdag 17. november.

Om Open Space:
Christine Istad, Hennie-Ann Isdahl, Mona K. Lalim og Lisa Pacini har samarbeidet siden 2010. De fire kunstnerne arbeider i ulike teknikker men har til felles interessen for farge, rom og det stedsspesifikke. Prosjektene deres har alltid en sterk forankring i det aktuelle visningsrommet, noe som gjør resultatet unikt hver gang. Open Space stilte ut ved det prestisjefylte Lehigh University Art Galleries i Pennsylvania i 2011 og ved Nord-Trøndelag Fylkesgalleri, Namsos 2012, og i 2013 skal de ha nok en utstilling i Maas Gallery i Purchase New York.

OPEN SPACE, Tromsø 2013
Spor av tid, 2013 - 50 x 70 cm x 2. Tromsø Kunsthall
OPEN SPACE, Tromsø 2013
Tromsø Kunsthall
OPEN SPACE, Tromsø 2013
From left: White superficial by Hennie Ann Isdahl, Light & Dark, video by Christine Istad and Mirror to mirror by Lisa Pacini - Tromsø Kunsthall